top of page
  • Fuat Can Çalışkan

Terapistinizden Ayrılmanız Gerektiğini Gösteren 7 İşaret


Terapi harika bir şeydir, eğer size uygun terapist ile çalışıyorsanız. Araştırmalara göre terapist ve danışan ilişkisi, terapinin etkili olmasında önemli bir yere sahiptir. Mükemmel, ideal bir dünyada yaşamadığımız için bazı terapist ve danışanlar uyumsuz olabilmektedir.


1) Terapistiniz size dinlerken uyukluyorsa

İnanmazsınız, yaşanıyor. Birden fazla kez bunu yaşayan bile var. Bana bu ilginç durumu paylaşanların anlattıklarına ben de inanamadım.

Eğer terapistiniz seans, görüşme sırasında uyukluyor veya uykuya dalıyorsa; sizinle çalışmak için uygun biri olmadığına emin olabilirsiniz. Yeni bir terapist bulma zamanı sizin için.

2) Hedeflerinizi terapistinize anlattığınızda sizi desteklemediğini düşünüyorsanız

Desteklenmek önemlidir. Bazı ilişkilerde daha da önemlidir. Terapistinizle olan ilişkinizde hedefleriniz konusunda desteklenmediğinizi düşünüyorsanız bunu belirtin. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak istediğinizi belirtin.

Doğru terapist, her zaman sizinle aynı fikirde değildir, ancak hedefleriniz konusunda terapistiniz sizi desteklemiyorsa bunun nedenini öğrenin. Hemfikir değilseniz ve sizin hedefleriniz farklı ise terapi süreci sizi istediğiniz yere, noktaya, geleceğe götürmeyecektir. Bu yüzden, terapiden memnun kalmanız için, terapistinizle hedefler konusunda hemfikir olmanız önemlidir.

3) Terapistiniz her konuda uzman olduğunu iddia ediyorsa

Her konunun uzmanı terapistlere karşı dikkatli olun. İyi bir terapist hangi konularda yardımcı olabileceğini ve hangi konularda çalışmayacağını bilir. İyi bir terapist, kendi uzmanlığı dışında kalan bir konuya sahipseniz, sizi başkasına yönlendirmeyi bilir.

4) Neden terapiye gittiğiniz konusunda emin değilseniz

Terapi günlük stres, sorunlar ve olaylarla baş etmek için uygun araçlar bulmanıza ve keşfetmenize yardımcı olur. Terapistinizle beraber belirlediğiniz, açık ve net hedefleriniz olduğundan emin olun.

5) Terapistiniz çok fazla hatırlatmaya ihtiyaç duyuyorsa

Sıklıkla terapistinize anlattıklarınızı tekrar hatırlatma gereği duyuyorsanız, dediklerinizi çoğunlukla unutuyorsa terapistinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Daha organize ve daha dikkatli bir terapistle çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır.

6) Seanslarda terapistinizin yaşadıklarını çok dinliyorsanız

Bir fikri anlatmak ve bir ders çıkarmak için terapistinizin kendi hayatından paylaşım yapması olasıdır, doğaldır. Ancak terapistinizin anlattıkları sıklıkla size bir şey ifade etmiyorsa, neden paylaştığını anlamıyorsanız terapistiniz çok fazla paylaşıyor olabilir.

7) Her seans, görüşme sonrası iyi hissediyorsanız

Terapiden sonra hep iyi hissetmek gerektiği gibi yanlış bir inanç vardır insanlarda. Ancak terapi zorlu ve yorulduğunuz bir süreçtir. Zaman zaman tükenmiş hissetmeniz doğaldır. Terapi sonrası her zaman her şey yolunda ve iyi hissediyorsanız başka bir terapiste ihtiyacınız olabilir. Daha zorlu olan duygularınızı ve durumlarınızı konuşmak ve bunlar üstünde çalışmak için başka bir terapiste ihtiyacınız olabilir.

Kendinize İyi Bakın.

#Terapist #ACTTerapisti #BDTTerapisti #ACT #BDT #CBT #KKT #KabulveKararlılıkTerapisi #DavranışTerapisi #izmirTerapi #İzmirTerapi #KognitifTerapi #DavranışçıTerapiler #BilişselDavranışçıTerapi #Terapi #Psikoterapi #izmirPsikolojikDanışman #İzmirPsikolojikDanışman #Psikologlar #PsikolojikDanışman #izmirpsikolog #İzmirPsikolog #PsikolojikBozukluklar #İnsanPsikolojisi #Psikoloji #Psikolog #TerapiSeansı #Seans #Görüşme #DoğruTerapist #UygunTerapist #BaşarılıTerapi #BaşarılıTerapist #TerapistveDinleme #TerapistDanışanİlişkisi #TerapistDanışanilişkisi #TerapistDanışanUyumu #CognitiveBehavioralTherapy #CognitiveTherapy #CognitiveBehavioralTherapy #CognitiveBehavioral #Cognitive #TerapistinBaşarılıOlduğunuGösterenler #TerapistOlmak #PsikologOlmak #BeniDinlemiyor #İçten #içten #Sıcak #Umursayan #Destekleyici

1.952 görüntüleme0 yorum

コメント


bottom of page